Pureer 1 kg druiven, zeef de puree en vang het sap op.
Verhit de olie en bak de kipfilets 2 minuten aan beide kanten.
Voeg het druivensap toe en laat de kipfilets op matig vuur in 15-20
minuten gaar worden.
Neem de kip uit de pan en houd ze warm.
Roer voor de saus de bouillon door het kookvocht en laat het tot de helft
inkoken.
Klop de boter er in klontjes door.
Voeg van het vuur af 250 gr druiven toe en verdeel de saus over de
kip.
Serveer met knolselderij-appelpuree en Indische boontjes (zie de recepten
hieronder).
Knolselderij-appelpuree
600 gr knolselderij
200 gr appels
100 gr koude boter
60 gr gesnipperde ui
het sap van 1/2 citroen
1/4 liter kippenbouillon
1/8 liter slagroom
20 gr suiker
zout
2 eetlepels stijfgeklopte slagroom
Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in
stukjes.
Verhit 40 gr boter en fruit de uitjes.
Voeg de knolselderij, de appel, het citroensap en de bouillon toe en laat
koken tot het vocht is verdampt.
Voeg de slagroom toe, breng het snel weer aan de kook, neem de pan dan van
het vuur en pureer het geheel in een keukenmachine of blender.
Klop de rest van de koude boter er vlokje voor vlokje door.
Breng de puree met de suiker en zout op smaak en schep de stijfgeslagen
slagroom erdoor.
U kunt deze puree gemakkelijk verwerken met een spuitzak met grove
spuitmond.
Indische boontjes
(2 personen)
400 gr sperzieboontjes
2 uien
2 knoflooktenen
1/2 blok santen
1 rode lombok
1-2 eetlepels olie
2 grote theelepels sambal manis
Ontdoe de boontjes van hun topjes en snijd ze in kleine schuine
reepjes.
Fruit de gesnipperde uien in de olie, voeg de geperste knoflook en de
sambal toe en laat dit even bakken.
Voeg de boontjes toe en roerbak 5 minuten.
Voeg dan een paar kopjes warm water en de santen toe en laat de boontjes
gaar worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |